Echt gratis muziek downloaden

Posted on : 31-08-2006 | By : marc | In : Algemeen

0

Universal gaat in zee met Spiralfrog om gratis muziek te downloaden. Het principe is simpel: je zit eerst een reclameboodschap uit en kunt dan downloaden omdat het bedrijf voor jouw download betaalt. Juich niet te vroeg, want voorlopig blijft het beperkt tot USA en Canada.

Digitale media die via advertenties worden betaald, zijn ook geen hype meer, zegt Bert Van Wassenhove van marketingbureau Agency.com. “Ten tijde van de dotcomcrisis mislukte het model omdat er te weinig internetgebruikers waren. Ondertussen zijn de tijden veranderd. Er is voldoende surfvolume om zulke ad-based initiatieven te doen werken.”

Of ze daarmee het illegaal gratis muziek downloaden een halt gaan toeroepen is nog maar de vraag.

Write a comment