Cultuur is te goedkoop

Posted on : 10-02-2011 | By : marc | In : Algemeen, cultuurparticipatie, ticketprijs

0

Met zo een titel scoor je natuurlijk. En dat is wat De Standaard gisteren deed. Gelukkig bleek er in het artikel wel ruimte te zijn voor enige nuance. Uit onderzoek is immers gebleken dat bezoekers van culturele manifestaties bereid zijn om meer te betalen voor hun ticketprijs dan ze nu doen. Prijsdifferentiatie is inderdaad het nieuwe buzzword. Op zich is daar niets mis mee – vliegtuigmaatschappijen doen het al langer op een geslaagde manier – maar dit toepassen op een (rock)concert is een ander paar mouwen. Tegelijk bleek uit datzelfde onderzoek dat het financiĆ«le aspect allesbehalve een doorslaggevende rol speelt. Motivatie, tijdsgebrek en geografische nabijheid zijn belangrijker elementen in het keuzeproces van de bezoekers. En wat speelt voor jou een rol bij je keuze?

Write a comment